Disszociatív zavarok

Disszociatív amnesia
Egy vagy több olyan epizód, amelyet valamely fontos, általában traumatikus, vagy stresszel járó, személyes információra való visszaemlékezés képtelensége jellemez – ez a szokásos feledékenységgel nem magyarázható.
Disszociatív fuga
Hirtelen, váratlan elutazás otthonról vagy a munkakörnyezetből, a múltra való visszaemlékezés képtelenségével, emellett a személy bizonytalan az identitásával kapcsolatban, részlegesen/teljesen új identitást vesz fel.
Disszociatív identitás zavar
Amikor egy személyben két vagy több személyiség(állapot) létezik (mindegyik önálló, tartós észlelési, viszonyulási, gondolkodási rendszerrel bír). Ebből legalább kettő váltakozva irányítja, meghatározza a személy magatartását. Fontos személyes információra való visszaemlékezés képtelensége (mely szokásos feledékenységgel nem magyarázható).
Depersonalisatiós zavar
Olyan élmények, amelyben a személy úgy érzi, mintha elszakadt volna, vagy külső szemlélője lenne saját testi, vagy mentális folyamatainak (mintha álmodna), miközben a realitás érzékelés megmarad.Válasszon szakembert

Amennyiben a fenti panaszokhoz keres szakembert, az alábbi gombra kattintva válasszon kollégáink közül. A bejelentkezés egyénileg, telefonon lehetséges.Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére